Idrettsutøvere donerer millioner for å bekjempe korona

Kampen mot koronaviruset viser seg å være vanskeligere enn vi noen gang kunne forestilt oss. Det er derfor mange idrettsutøvere som donerer penger for å hjelpe verden med å takle denne globale pandemien.
 

Idrettsutøvere fra hele verden og fra forskjellige disipliner donerer millioner for å kjempe mot koronaviruset. Kampanjer for å samle inn penger, donasjoner og økt bevissthet er noen av metodene de velger. Vi skal fortelle deg mer i de følgende avsnittene.

Hvilke idrettsutøvere donerer millioner for å bekjempe koronaviruset?

Det er godt kjent at eliteutøvere tjener mye penger. I tilfeller som dette er det mange som utnytter situasjonen for å vise solidaritet. Innen fotballverdenen finner man idrettsutøvere som donerer deler av lønna si til sykehus hver dag.

Liverpool-spiller Sadio Mané har for eksempel donert 45 000 euro til hjemlandet Senegal for å hjelpe med hva enn som trengs. Dette afrikanske landet har færre tilfeller av COVID-19 så langt. I tillegg donerte laget hans det samme beløpet (i britiske pund) til matbanker i den britiske byen.

I Manchester donerer de to største lagene – City og United – 100 000 britiske pund (omtrent 1,3 millioner norske kroner) for å hjelpe folk som er smittet av viruset i denne byen.

Chelsea tilbød hotellet sitt som et sted man kunne ta inn de som var smittet av COVID-19. De skal bruke det i tilfelle det blir nødvendig å flytte pasienter fra sykehus i London.

 

Solidaritet i Italia

Italia er et av landene som har vært mest påvirket av koronaviruset. Det er imidlertid også noen gode nyheter fra spillere som donerer penger for å hjelpe det nasjonale helsesystemet. Torino-spilleren Simeone Zaza samlet sammen 30 000 euro og den napolitanske fotballspilleren Lorenzy Isigne samlet sammen 100 000 euro.

I mellomtiden har klubben AC Milan donert til en stiftelse som heter AREU da Milan er en av de hardest rammede byene i landet. En av de viktigste spillerne, Zlatan Ibrahimović, har lansert en kampanje kalt Kick the CoronaVirus away. Han har allerede samlet sammen 330 000 euro gjennom denne kampanjen.

Europaligaen

Det andre laget fra Milan, Inter, har donert 300 000 masker og verneprodukter til Civil Protection for lokale sykehus. Eierne av Juventus, Agnelli-familien, har også donert 10 millioner euro for å redusere helsekrisen som plager byene Piedmont og Turin.

Spillere som har donert i Spania

Hvis vi fortsetter med eksempler på donasjoner i fotballverdenen har klubben Almería i den spanske ligaen valgt å dele ut 1,2 millioner euro i mat til familier i nød. Dette inkluderer å gi det til helsemyndighetene og de frivillige som jobber for å forhindre flere tilfeller i landet.

 

Treneren til Atlético Madrid, Diego Simeone, startet en kampanje på sosiale medier for å samle inn penger som vil doneres til Røde Kors. Saúl og Álvaro Moraga ble med Sergio Busquets (fra Barcelona) på et initiativ kalt We’ll Go Out Together for å støtte kjøpmenn og små bedrifter som møter en økonomisk krise på grunn av viruset.

Siden vi allerede snakker om den katalanske klubben er det verdt å nevne at Lionel Messi har valgt å donere én million euro. Denne summen skal deles mellom to sykehus, et i Barcelona og ett i Argentina.

Til slutt, har spillerne Joshua Kimmich og Leon Goretzka fra Bayern Munich donert en million euro og skapt en innsamlingsplattform kalt We Kick Corona.

Flere idrettsutøvere som donerer millioner for å kjempe mot koronaviruset

Det har også vært noen gode gjerninger utenfor fotballverdenen. Vi kan nevne flere NBA-spillerer som har donert penger. Kevin Love fra Cleveland Cavaliers ga 100 000 amerikanske dollar til arbeiderne ved Quicken Loans Arena – hjemmebanen til laget – slik at de kan overleve selv om det ikke er noen kamper.

 

Giannis Antetokounmpo gjorde det samme for de ansatte ved Fiserv Forum, hjemmebanen til Milwaukee Bucks. Samtidig lovde Zion Williamson fra New Orleans Pelicans å betale en månedslønn til alle de ansatte ved Smoothie King Center Stadium.

I tillegg har spilleren Rudy Gobert fra Utah Jazz – som testet positivt for COVID-19 – donert 500 000 dollar for å hjelpe helsesystemet i USA.

Koronavirustest

Spansk basketball slår seg sammen med tennis med to flotte utøvere: Pau Gasol og Rafael Nadal. De startet en kampanje for idrettsutøvere fra forskjellige disipliner slik at de kunne donere. Sammen ønsker de å nå målet på 11 millioner euro som skal hjelpe mer enn én million mennesker.

Helt til slutt donerer Roger Federer én million sveitsiske franc (omtrent 10 millioner norske kroner) til familier med dårlig inntekt i hjemlandet.

Konklusjon

Det er ingen tvil om at disse handlingene viser solidariteten og den sosiale samvittigheten hos disse utøverne som hjelper verden i denne vanskelige situasjonen. De sender også en melding om håp og samhold til samfunnet.