Klubbene med flest internasjonale titler er ikke alltid de mest populære, rart som det kan virke. Det er noen få tilfeller der de er ganske ukjente.

Siste oppdatering: 12 april, 2020

De har ikke bare premieskapene sine fylt med pokaler fra sine egne land, men fra hele verden. I denne artikkelen kan du lære om klubbene som har vunnet flest internasjonale titler.

Hvilke klubber har flest internasjonale titler?

For tiden spiller lag 16 turneringer på internasjonalt nivå organisert av en rekke fotballforbund. Du må huske at det i løpet av spillets historie har vært mange andre turneringer som siden har forsvunnet. De har i alle fall latt flere lag vinne flere pokaler. Her er lagene med flest internasjonale titler:

1. Real Madrid, Spania (29 internasjonale titler)

Laget med høyest antall titler utenfor sitt eget land er også det som har vunnet flest mesterskapsligaer (13) og flest verdensmesterskap (4). De vant også tre titler i den nå forsvunne Intercontinental Cup. Dette setter lett Real Madrid øverst på listen med flest (7) pokaler på verdenscenen.

Vi kan heller heller ikke glemme at Madrid også vant fire UEFA Super Cup, to i UEFA Cup, to i Latino Cup og Iberoamericana Cup. Til nå var det eneste trofeet som slapp unna dem UEFA Cup Winners’ Cup: de kom til finalen to ganger, men tapte begge gangene.

Vinnende lag etter en kamp.

Real Madrid var også det første laget som vant League of Champions (1955) og Intercontinental Cup (1960), og det eneste som tok Iberoamericana Cup, som bare ble gjennomført en gang i 1994 (de vant mot Boca Juniors fra Argentina).

2. Al-Ahly, Egypt (24 internasjonale titler)

Du hadde kanskje ikke trodd at dette egyptiske laget ville være det andre på denne listen. I 1907 dannet fotballspillere denne klubben i Kairo. Navnet betyr “den nasjonale klubben” på norsk.

Spente lagkamerater på en fotballkamp.

Denne klubben er ikke bare en av de mest kjente i landet, men også på kontinentalt nivå. De har vært mestere åtte ganger i Afrikas Champions League, seks ganger i Arab Super Cup, en gang i CAF Confederation Cup, en gang i Afro-Asia Cup, en gang i Arab Championship League, og en gang i Arab Re-Cup.

3 Barcelona, ​​Spania (22 titler)

“Barca” er et av lagene som har vunnet mange kamper både på nasjonalt og internasjonalt nivå. De havner på tredjeplass for flest titler vunnet, mange av dem i løpet av de siste årene.

lagene med flest internasjonale titler

Fram til nå har laget vunnet fem UEFA Champions League, fem UEFA Super Cup, fire UEFA Re-Cups, tre Fair Cup, tre Verdensmesterskap og to Latino Cup.

4. Boca Juniors, Argentina (18 internasjonale titler)

Tre lag har 18 titler. I alfabetisk rekkefølge er det første Boca Juniors. Første gang de vant en pokal for landet sitt var i 1977 da de vant Copa Libertadores. I samme sesong vant de Intercontinental Cup.

Spillere fra to fotballag.

Etter dette ville de vinne fem Libertadores til (seks totalt) og to flere Intercontinental Cup (nå ligger de på tre). De har rekorden for South American Re-Cup med fire titler og to delte South American Cup. De deler rekorden for South American Super Cup, en Masters Cup og en Nicolás Leoz Gold Cup.

5. Independiente, Argentina (18 titler)

Dette argentinske laget er kjent som “Cup Kings” fordi de har flest pokaler fra Libertadores Cup (7), og deler det samme antall trofeer med Boca Juniors utenfor sitt eget land. Første gang de ble internasjonale mestere var i den samme turneringen i Amerika, i 1964.

Fotballspillere som holder trofeet.

Independiente har også vunnet Interamerican Cup tre ganger, South American Cup to ganger, South American Super Cup og Intercontinental, samt South American Re-Cup og Suruga Bank Cup en gang hver.

6. Milan, Italia (18 titler)

Første gang Milan ble internasjonale mestere var i 1963 da de vant European Cup (i dag UEFA Champions League). De gjentok dette seks ganger til (de har syv seire totalt).

Dette er det mest verdensberømte italienske laget. De har fem European Super Cup, tre Intercontinental Cup, to Europe Re-Cup og World Championship League Cup.

De andre lagene med flest internasjonale titler er Liverpool fra England og Zamalek fra Egypt (14 hver), Sao Paulo fra Brasil og River de Argentina (12 hver) og Bayern München fra England (11).

Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.

Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.